Părerile sunt împărțite. Unii o consideră artă, alții o consideră masacrare. Îi lăsăm să-și dispute dreptatea, în timp ce noi admirăm creațiile Malenei Valcarcel, o artistă din Alicante, Spania.

editura-contour-Flowers-in-the-chimney-book-art-sculpture-by-Malena-Valcárcel

Artista recuperează cărți aruncate și le transformă în piese de colecție: sculpturi, obiecte decorative, bijuterii. Ea mărturisește că iubește să lucreze cu obiecte pierdute, găsite și uitate și își descrie activitatea ca fiind pentru cei care sunt un pic pierduți, găsiți și uitați.

editura-contour-Into-the-Unknown-book-art-sculpture-by-Malena-Valcárcel

Deseori, creațiile artistei sunt inspirate din viața de zi cu zi.

editura-contour-Night-light-house-book-art-sculpture-by-Malena-Valcárcel

“Flowers, trees, butterflies, houses, clouds … without forgetting the sea, really fascinate me. Turning books into sculptures, cutting and shaping paper into different shapes or abstract forms never ceases to amaze me and when the work is finished, just contemplating it brings a smile to my face.”

 

editura-contour-Paper-house-ring-book-art-sculpture-by-Malena-Valcárceleditura-contour-Romantic-book-art-sculpture-by-Malena-Valcárcel editura-contour-Rose-tree-book-art-sculpture-by-Malena-Valcárcel

 

Multe din materialele pe care le folosește sunt reciclabile. Dar nu din motive de etică, ci pentru că pur și simplu adaugă o notă de autenticitate și, în final, creația are alt farmec.

 

editura-contour-bijuterie-carte

editura-contour-bijuterie-carte1

editura-contour-Alice in Wonderland tiny chair necklace

editura-contour-tiny chair necklace

Malena a creat o sculptură în memoria scriitoarei ei preferate, Emily Dickinson. Cartea pe care a folosit-o este una dintre volumele scriitoarei.

editura_contour_malena-art

 

Pe unele site-uri, obiectele create de Malena Valcarcel se vând chiar și cu câteva sute de dolari fiecare. Decât o carte aruncată la gunoi, mai bine o piesă de artă, nu?