Fantasmele ecoului meu îmi bântuie conștiința și-mi perturbă existența.

Stau închis în propria mea lume și am nevoie să evadez în celălalt strat al universului, care-i cuprinde pe ceilalți, să mă ajute existența lor să o depășesc pe a mea, căci conștientizarea ei îmi face rău, îmi dau seama de propria-mi josnicie, îmi amintește de lupta mea cu mine și vreau să fug, nu vreau sa accept ceea ce este aici și acum.

Doar liniște..

-Vino mai aprope!

Nu vreau să.. însa întotdeauna mi-am imaginat această clipă. Omul rece și ireal, cu aripile lui fermecătoare, lungi și albe, mă țintește cu ochii lui de gheață.. și suntem doar noi doi într-un spațiu infinit și cernut de o ceață albă și deasă, mă întreb cum am ajuns aici, probabil că doar am urcat o treaptă a realului, a camerei mele, căci frământările mele de copil nu sunt obișnuite, aș trece limpede ca un ciudat.

Oare frica mea de el e din egoism? Tocmai astfel de cugetări m-au adus aici. Atunci egoismul constă și-n faptul de a renunța prea ușor, nu am să renunț, și cu pași mărunți mă apropii.

-În ceea ce te privește, zbuciumul tău intern, oscilează între material și ireal, căci imaterialul, în parte este privit ca ireal, dacă renunți este un semn de slăbiciune pentru că materialul are sens doar prin faptul că există, iar imaterialul nu prin existență ci prin aceea la ce se aspiră, iar nu neapărat ca o viziune abstractă, însă ca valoare în sine.

Mă gândesc că are dreptate, de ce nu?, până la urmă dacă nu ar fi fost așa nu aș fi fost aici, uneori totul este atât de absurd încât îmi vine să cred că totul este ireal.

Vom păși, ținându-ne de mână, într-o lume unde îmi va arăta răspunsul pentru fiecare întrebarea mea, dar și a lumii, va alege el pentru mine… cele mai frumoase biblioteci ale lumii:Biblioteca Statului Vatican, José Vasconcelos Library din Mexic, Suzzallo Library din Washington, Yale University’s Beinecke Rare Book and Manuscript Library-se regăsește la Universitatea Yale, Rococo Library – Palatul Mafra – Portugalia, Abbey Library of Saint Gall- Elveția, U.S. Library of Congress, Strahov Monastery Library- Cehia, George Peabody Library-SUA, Biblioteca Melk Benedictine Abbey – Austria.

60571375   60571376   60571377

60571374   60571373   60571380  60571381  60571382   60571383   60571379