În angoasa gerului, în zbuciumul crivățului  ce izbește cu o plăcere crudă fulgii de nea de fereastră și urlă din străfundul sufletului său înveninat de tristețea copacilor goi și de natura moartă, privesc cum totuși fericirea își face loc și umple golurile lăsate neatinse, poate din neglijență sau poate intenționat. Gerul e  conștient că există dulceața spiritului Crăciunului și se lasă la rându-i furat de ea și se înlănțuie în convețuire. Cred că nu ar fi frumos, mai presus de asta, nu ar exista frumosul, în esența sa magică fără împreunarea frigului cu spiritul sărbătorilor.

             Nu știu dacă aici să mă întorc la subconștient sau să  las epoca modernă să își asume toate meritele pentru bucuria ce se adună în jurul nașterii lui Iisus și care explodează în Ajunul Crăciunui, căci despre acesta este vorba. Dar să revenim și să contemplăm prezentul, fără prea multă analiză rațională deoarece s-ar rupe ițele plasei de păianjeni ce ne lasă să visăm și să contemplăm bradul împodobit în colțul camerei. Verdele crud și griul asortat emană o energie magnetică, iar pisica vrea și ea să îi spun o poveste interesantă, deja a prins fila din brăduț în care se vede stăpână peste mări și zări, păcat că am călcat-o pe coadă și s-a supărat, dar totul rămâne pentru mine, cât egoism!

                Brăduțul e format din cărți și ornat cu globuri din hârtia altor cărticele. Recunosc că am furat ideea celor de la Gleeson Library din San Francisco. Ei ne dau o idee a brăduțului de Crăciun reciclabil. Nu numai că putem  alege oricând o carte, am vrut să zic o ramură, care să ne delecteze cu câte o poveste spusă de mari scriitori ai umanități la gura sobei și împreună să admirăm peisajul la un vin fiert, dar după ce se vor sfârși sărbătorile cărțile se vor întoarce pe rafturile de pe care au fost luate.

                Vă invit și pe voi la astfel de delicii culturale!

editura_contour_brad editura_contur_brad