Cele trei cuvinte definitorii pentru Capricorn luna aceasta sunt: integrare, socializare și noutate. Se pare că cei născuți sub acest semn zodiacal nu numai că vor deveni sufletul petrecerilor, dar se vor izbi de neașteptate oportunități prin care își pot atinge visele. Culturale, bineînețeles!

Integrare: Ce înseamnă integrare? / Soarta unui pește mic / Care-n gât la unul mare / Avansează câte-un pic. (epigramă de Georgeta Tretelnițchi)

Știm despre tine, Capricornule, că ești cel mai integrat în grupul tău de prieteni și că personalitatea ta puternică are tendința de a acapara uneori toată atenția. Nu e totul alb sau negru, așa că ai putea face uneori un compromis sau două. De exemplu, dacă tot vine vacanța și concediul, ce-ar fi să integrezi în programul tău lectura unei opere clasice pe care oricum de foarte mult timp tot spui că vrei să o parcurgi?…

SocializareSingurătatea îşi dublează povara greutăţii iarna pentru că zilele sunt scurte, iar nopţile interminabile. Socializarea intră în hibernarea şi refugiul omului este în propriul cămin. (citat din Elena Stan)

Ei bine, da! A venit iarna, nopțile sunt lungi, zilele sunt scurte… Dar Capricornilor nici prin cap nu le trece să intre în hibernare! De ce ar face-o când conjucția dintre Mercur și Pluto le ascute impulsivitatea și, drept urmare, iau decizii de moment, cum ar fi să iasă seara la un ceai fierbinte în loc să meargă direct acasă, să își petreacă duminica la patinoar și nu lângă soba care duduie în casă sau să facă vizite rudelor și prietenilor fix în perioada cea mai aglomerată din an?

Noutate: Nu alerga cel dintâi după noutate, dar nu renunţa cel din urmă la cele vechi. (Jules Renard)

Capricornule, tu ești? Ți-ai tras un look nou? Cu siguranță vei frânge multe inimi cu atitudinea ta încrezătoare, ca și cum nici o dezamăgire nu poate fi prea mare pentru tine. Cine știe, poate îți vei găsi perechea chiar sub bradul de Crăciun… Dar cine a zis că aceasta nu va fi doar un personaj din viitoarea ta carte favorită? Glumeam, știi și tu că e imposibil, pentru că… ai prea multe cărți preferate din care să alegi numai una 🙂

Sfatul literar și prietenesc al zodiei: ne place energia și cheful tău de viață. Dar și mai mult ne place că vrei să-ți petreci timpul cu noi, prietenii tăi… Dar totuși, noi avem chef și de lectură. N-ai vrea să ne refugiem sub pelerina iernii și să descoperim împreună talentul marilor scriitori născuți în același semn zodiacal cu tine?

Henry Miller (26 decembrie 1891)

Nicholas Sparks (31 decembrie 1965)

J.D. Salinger (1 ianuarie 1919)

J.R.R. Tolkien (3 ianuarie 1892)

Anton Cehov (17 ianuarie 1860)

Edgar Allen Poe (19 ianuarie 1809)

Emil Brumaru (25 decembrie 1938)

 Emil Gîrleanu (5 ianuarie 1878)

Ionel Teodoreanu (6 ianuarie 1897)

Ion Heliade-Rădulescu (6 ianuarie 1802)

Ion Minulescu (6 ianuarie 1881)

Dimitrie Bolintineanu (14 ianuarie 1819 sau 1825 după alte surse)

Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850)

Nicolae Iorga (17 ianuarie 1871)

Ioan Slavici (18 ianuarie 1848)

capricorn_editura_contour