Cele trei cuvinte definitorii ale berbecului luna aceasta sunt: nevoia de siguranță, prudență și hotărâre. Asta înseamnă mai mult decât trei cuvinte, ceea ce nu este foarte bine căci deja ne jucăm cu indulgența celei mai nerăbdătoare zodii.

Nevoia de siguranță:

„E plăcut să privești de pe uscat, în siguranță, sforțările celui ce se luptă cu marea în mijlocul vânturilor” (Lucretius)

Din punct de vedere al sănătății, pe lângă vestitul ceai al bunicii și cutiile de paracetamol de pe noptieră, pentru păstrarea imunității intacte, berbecii ar trebui să înceapă să scoată de la naftalină cărțile de pe lista de lectură ce o tot amână încă din iarnă. Conjuncția Soarelui (în Berbec) cu Mercur (tot în Berbec) va aduce o poftă nestăvilită de citit primăvara aceasta.

Prudență:

„Prudența este arta de a controla riscul.” (Alexandru Paleologu)

Pe spusele celui de mai sus ar trebui să se bazeze berbecul luna aceasta în ceea ce privește cariera. Nimic nu îi stă în cale. Ambiția și curajul lor vor ieși la iveală pe data de 5 aprilie 2015 când Soarele (în Berbec) este în cuadrat cu Pluton (în Capricorn). De aceea se recomandă totuși multă precauție în ceea ce privește noile proiecte la serviciu sau școală, căci se anunță câteva petreceri de neuitat pentru nativii din berbec, ceea ce îi va împiedica să ridice capul de pe pernă în câteva dimineți la rând.

Hotărâre:

[…]

E frumos,

Ca ulița întinsă verde spre lumină

În flori,

Fără urme în pământul rece,

Ca omul de zăpadă croit

Din măsline și nasturi

Uitat în grădină,

Topit,

Ca tine când ești.

 

E ușor,

Ca ridicarea din sprânceană

Când te miri

De nimic,

Ca valul ce trece

Fără să privească în urmă,

Hotărât,

Ca mâna ta pe mâna mea

Sfioasă,

Ca tine când iubești. (Emoția lui „a fi”, Gabriela Chișcari)

Cartea publicată luna aceasta la Editura Contour, trasează prin strofele de mai sus direcția în care sentimentele celor născuți sub semnul berbecului se vor îndrepta în această perioadă. Fire pasională și plină de farmec, caută să se identifice cu partenerul său, să devină două jumătăți ale aceluiași întreg. Influențele tranzitului lui Venus în Gemeni, fac ca luna aprilie să fie pentru berbec ocazia perfectă de a își întâlni jumătatea într-un loc cu totul și cu totul neașteptat și culmea, lipsit de romantism.

Sfatul literar al zodiei:

De fiecare dată când ești trist, caută-ți zâmbetul în una din operele autorilor născuți sub același semn zodiacal cu tine:

Hans Christian Andersen – 2 aprilie 1805

William Shakespeare – 23 aprilie 1564

Sven Hassel – 19 aprilie 1917

Fănuș Neagu – 5 aprilie 1932

Giacomo Casanova – 2 aprilie 1725

Daniel Clowes – 14 aprilie 1961

editura_contour_horoscop_literarSursă poză: https://www.tonica.ro/wp-content/uploads/2014/08/berbec.png